matrox-pracuje-na-novem-grafickem-cipu
Novinka Matrox pracuje na novém grafickém čipu

Matrox pracuje na novém grafickém čipu

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

13. 10. 2006 00:00 2

Server X-bit labs píše, že Matrox vyvíjí nový grafický čip, který bude vyráběn 90nm technologií a bude spoléhat na technologii od firmy MOSAID Technologies.

Reklama

Základ nabídky výrobce grafických čipů Matroxu tvoří už více než čtyři roky stará Parhelia. Pokud bychom měli hledat důvody, proč Parhelia přestává vyhovovat, bude to dozajista blížící se příchod operačního systému Windows Vista. Vista vyžaduje grafický akcelerátor s podporou Shader Modelu 2.0, kterým Parhelia nedisponuje.

Poměrně neznámá společnost MOSAID Technologies (neplést s MOSADem) vyvíjí paměťové řadiče a nebýt jí a její tiskové zprávy, ani bychom se o chystaném čipu Matroxu nedověděli. MOSAID na svých stránkách prozradil, že Matrox vyvíjí grafický čip, který bude používat 90nm výrobní postup a bude obsahovat paměťový řadič MOSAID 'Memorize DDR', který podporuje paměti typu DDR2 až do taktu 1066MHz a je prý implementován v různých čipech vyráběných 130nm a 90nm procesy.

Matrox tvrdí, že intelektuální vlastnictví MOSAIDu umožní dlouhý životní cyklus produktů. Hlavním důvodem ale nepochybně bylo ušetřit si práci s vývojem a mít čip hotový rychleji.

Zdroj: X-bit labs, MOSAID Technologies

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama