tydenni-prehled-recenzi-a-megatestu
Novinka Týdenní přehled recenzí a megatestů

Týdenní přehled recenzí a megatestů

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

23. 9. 2006 00:00 5

Týden je za námi a je tu opět náš přehled článků, testů a recenzí ze zahraničních serverů.

Reklama

Začneme opět grafickými kartami, dnes ale nepůjde o recenze individuálních karet. Server X-bit labs pojal svůj článek poněkud netradičně - cílem bylo zjistit, jaký výkon poskytnou dnešní grafické akcelerátory v prostředí Windows Vista, konkrétně ve verzi Beta 2.

Opravdový megatest si připravil server Hardware.fr. I pokud neovládate francouzštinu, test sedmi GeForce a čtyř Radeonů střední až vyšší třídy byste si neměli nechat ujít.

Týdenní přehled recenzí a megatestů
i Zdroj: PCTuning.cz

Celkem čtyři karty nižší třídy testoval server HEXUS.net. První článek si bere na paškál Radeony X1300XT s GDDR3 pamětmi, v provedení Sapphire a GeCube, druhý test se zaměřuje na GeForce 7300GT od XFX a eVGA.

Pravidelní čtenáři vědí, že ATi v ovladačích Catalyst 6.9 povolila CrossFire na čipsetu Intel P965. Jak si toto řešení vede oproti osvědčenému i975X, zjišťovali redaktoři serveru Anandtech.

Tím se dostáváme k základním deskám, které budou tentokrát nejzajímavější. Nejprve se podíváme na výtvor firmy Foxconn, základní desku s poetickým názvem P9657AA-8EKRS2H. Motherboard je určen pro procesory Intel do LGA775, používá čipset P965 a jeho recenzi najdete na serveru HardCoreWare.net.

Další deskou pro platformu LGA775, která je osazena čipsetem P965, je Abit AB9. Tento motherboard si pro test vybral server Overclock3D.net.

Opět platforma Intel, opět Abit, tentokrát jde ale o desku s 479pinovým socketem pro Core Duo a Core 2 Duo, používající čipset i945GT, a určenou pro HTPC. Abit IL-90MV společně s procesorem Core 2 Duo T7600 jsou hlavním tématem recenze serveru OCWorkBench.

Někdy během týdne jsem vám sliboval, že do přehledu zařadím test referenční desky s čipsetem SiS771 pro platformu AMD. Jak si tedy novinka od SiS vede oproti stálicím kancelářského segmentu? A udrží krok i s CrossFire Xpress 3200 nebo nForce 590 SLI? Dozvíte se v recenzi serveru OCWorkBench.

Abychom dali v přehledu prostor i operačním pamětem, přikládám odkaz na recenzi serveru Techgage. Tentokrát byly testovány 800MHz DDR2 paměti ze série Crucial Ballistix.

Letmý pohled na dva poněkud nezvyklé chladiče nám zprostředkoval server HardwareSecrets. OCZ Cryo-Z je chladič procesorů. Chladicím médiem není ani vzduch, ani voda - použitý princip je široce znám jako lednička. Kdo potřebuje lepší chlazení čipsetu a zároveň si potrpí na vzhled, právě pro něj je zde Thermaltake Extreme Spirit II. Heatpipes a modré diody, to se mezi chladiči northbridgů tak často nevidí...

A nakonec tu máme recenzi tichého a výkonného zdroje pod nepříliš známou značkou be quiet!. Na toto 700W PSU si posvítil server techPowerUp.

To už je myslím pro dnešek více než dost. Přeji příjemné čtení a těším se zase příště na shledanou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama