tydenni-prehled-recenzi-a-megatestu
Novinka Týdenní přehled recenzí a megatestů

Týdenní přehled recenzí a megatestů

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

19. 8. 2006 00:00 10

Také se vám zdá, že o prázdninách plyne čas rychleji? Už je tu zase víkend, a to znamená že je tu i přehled toho nejzajímavějšího ze zahraničních HW magazínů.

Reklama

Server X-bit labs opravdu důkladně prověřil grafické karty od low-endu po top-end v sedmi současných hrách. Kvalitu naměřených výsledků poněkud sráží fakt, že pro grafické karty ATi byly použity ovladače Catalyst 6.6, jinak se ale rozsáhlému článku nedá moc co vytknout.

Krátký test na velmi aktuální téma připravili redaktoři serveru Neoseeker. Měřili totiž, jaký je rozdíl výkonu s novými Catalysty 6.8. Myslím že výsledek mohu prozradit rovnou - výkon se sice v několika případech mírně zlepšil, ale nárůsty v řádech desítek procent, které ATi avizuje, se nedostavily. Evidentně se změny týkají pouze karet s 256MB paměti a z Radeonu X1900XT s 512MB tedy nové ovladače více nevyždímají.

Jak snížit spotřebu procesoru? Snížit mu napětí! Server LegitReviews toto vyzkoušel na Athlonu 64 X2 4200+. A jak to dopadlo? Při 1,125V (z původních 1,35V) klesla spotřeba v zátěži o 28W a dolů šla i teplota.

Výrobce operačních pamětí SuperTalent není v Česku příliš známý. Pokud je mezi našimi čtenáři i nějaký distributor hardware, třeba na něj zapůsobí recenze 2GB kitu DDR2 800MHz pamětí s časováním CL4-4-3-8 na serveru Neoseeker, ze kterého si moduly odnesly ocenění Recommended.

Core 2 Duo, AGP a DDR? Tuto kombinaci testoval francouzský server PC INpact na levné základní desce ASRock 775i65G, která je osazena stařičkým čipsetem i865G s integrovanou grafikou.

Týdenní přehled recenzí a megatestů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zvukovým kartám v přehledech nevěnujeme příliš pozornosti - většina z nás si stejně vystačí s integrovaným kodekem, případě se Sound Blasterem z bazaru. Ale když přijde na domácí kino a je potřeba kvalitní prostorový zvuk 7.1, stojí za to si připlatit. Například za Auzentech HDA X-Plosion 7.1 DTS-Connect, jejíž recenzi naleznete na serveru Guru3D.

Dnešní přehled uzavírá článek serveru Hardware Secrets. Začátečníci se mohou dozvědět, kterých základních chyb se vyvarovat při sestavování PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama