tydenni-prehled-recenzi-a-megatestu
Novinka Týdenní přehled recenzí a megatestů

Týdenní přehled recenzí a megatestů

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

12. 8. 2006 00:00 8

Okurková sezóna je v plném proudu, snad vás tedy zabaví přehled recenzí a megatestů, který jsem se po dlouhé pauze rozhodl exhumovat a vzkřísit.

Reklama

Původně měly být stěžejní událostí přehledu první testy vzorků Radeonu X1950XTX. Článek na serveru HardwareZone byl však smazán a stejný osud postihl i článek na VR-Zone. O náhradní událost týdne se naštěstí postaral server X-bit labs, který testoval nejlevnější dvoujádrový procesor od AMD, Athlon 64 X2 3600+. S výkonem těsně pod úrovní modelu X2 3800+ a cenou srovnatelnou s pomalejším Pentiem D 915 je X2 3600+ opravdu skvělou volbou pro low-end. Třešničkou na dortu je pak TDP pouhých 65W.

Pokud pokukujete po notebooku s dual-core procesorem od Intelu, máte na výběr procesory Core Duo nebo Core 2 Duo. Nemůžete-li se rozhodnout, pak vám jistě přijde vhod článek serveru Anandtech, kde naleznete porovnání výkonu obou CPU při stejném taktu.

Jedny z prvních základních desek s čipsetem Intel P965 určených pro Core 2 Duo, konkrétně Gigabyte GA-965P-DQ6 (která byla recenzována i na PCTuningu) a ASUS P5B Deluxe/WiFi-AP, testoval server Neoseeker. Deska Gigabyte excelovala, stejně jako v našem testu, konkurence ze stáje ASUSu si zejména v přetaktování příliš dobře nevedla.

Týdenní přehled recenzí a megatestů
i Zdroj: PCTuning.cz

Server PC Modding Malaysia se podíval na zoubek základní desce DFI Infinity NF UltraII-M2 pro Socket AM2. DFI se opět podařilo skloubit nízkou cenu s vysokou užitnou hodnotou. Právě z cenových důvodů byl zvolen starší čipset nForce 4 Ultra. Co se týče přetaktování, nová Infinity si vedla zkrátka výborně. S procesorem, který měl násobič nastaven na 4x, deska nabootovala s FSB 440MHz (opravdu to není překlep). Díky druhému PEG slotu je zde pro zručnější uživatele možnost hardmodu čipsetu pro zprovoznění SLI. DFI Infinity NF UltraII-M2 si z testu odnesla ocenění Gold Award.

A teď pro změnu něco, co si jen tak někdo nekoupí. Blu-ray vypalovačka Pioneer BDR-101A byla testována na serveru CDRLabs. Máte-li i přes vysoké ceny zájem o Blu-ray mechaniku, mějte na paměti, že Pioneer nepálí ani nečte CD a neporadí si ani s dvouvrstvými BD médii.

Hledáte notebookový pevný disk s dobrou kapacitou, uspokojivým výkonem a rozhraním Serial ATA? Možná vám v rozhodování pomůže recenze 120GB disku Fujitsu MHV2120BH serveru X-bit labs. V testu najdete také porovnání s podobnými disky Seagate, Samsung a Western Digital.

Dost bylo "vnitřností", věnujme se také trochu periferiím. Server bit-tech.net testoval Razer Krait, hráčskou myšku s 1600dpi a oranžovým podsvícením. Spíše než pro first-person střílečky je ale Krait určen pro real-time strategie - marně byste totiž hledali přídavná tlačítka na bocích.

Tak to by pro dnešek bylo vše. Na shledanou příští sobotu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama