kazaa-zaplati-100-milionu-dolaru
Novinka Kazaa zaplatí 100 milionů dolarů

Kazaa zaplatí 100 milionů dolarů

Stančík Martin

Stančík Martin

27. 7. 2006 00:00 16

Hudební a filmový průmysl dosáhl svého - vyhrál v dlouho trvající kauze proti výměnné síti Kazaa, jedné z nejznámějších světových výměnných sítí. Všechny strany se dohodly a budou tak staženy žaloby.

Reklama

Vlastník sítě, společnost Sharman Networks nyní musí zaplatit čtyřem největším hudebním korporacím - Universal Music, Sony BMG, EMI a Warner Music - více než sto milionů dolarů a také musí síť legitimizovat. "Platí za značné škody (jenž byly napáchány) - kromě sto milionů se musí Kazaa také ihned zlegalizovat," řekl šéf organizace International Federation of the Phonographic Industry John Kennedy.

Motion Picture Association of America pak dodala, že Sharman "bude pokračovat ve svých operacích s použitím nových technologií, které zamezí neautorizované distribuci děl s autorskými právy."

Strany se dohodly po té, co soud v Austrálii prohlásil, že Kazaa porušuje zákony, další žaloba byla podána v Kalifornii. Po té, co hudební průmysl podal žalobu na síť Kazaa, Grokster a jednotlivé uživatele, kteří ilegální materiál sdílejí, zvýšila se mezi veřejností oblíbenost legálních systémů jako iTunes od Apple. Zůstává však otázkou, zda se uživatelé po zvýšení opatření proti pirátství na Kazaa pouze nepřesunou k jiné síti.

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama