scalado-mensi-naroky-na-ram-u-smartphones
Novinka Scalado: menší nároky na RAM u smartphones

Scalado: menší nároky na RAM u smartphones

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

12. 7. 2006 00:00 2

Neznámá švédská softwarová firma Scalado tvrdí, že díky jejímu software mohou výrobci smartphones radikálně ušetřit na operační paměti.

Reklama

Rok co rok se smartphones zdokonalují, přičemž se výrobci snaží zároveň tlačit ceny dolů. Jenže obojí dohromady jde těžko. Tak například, fotografie v rozlišení 2Mpix se sice může vejít do 1MB na Flash paměti, pro její zpracování je ale potřeba celých 12MB operační paměti přístroje. Naproti tomu, při použití software CAPS (CAmera Phone Solution) od Scalada je potřeba pouhých 0,44MB RAM. Zároveň je prý CAPS 20x rychlejší než běžně používaná řešení. Úspora na operační paměti přepočítaná na dolary by podle Scalada mohla být až $3,50 na kus.

CAPS bylo předváděno na mobilním telefonu Nokia N70, software tedy nepotřebuje žádný speciální hardware. Nokia N70 používá operační systém Symbian, CAPS je ale prý nezávislé na platformě a bude tedy fungovat i na zařízeních s Windows Mobile 5.0.

Generální ředitel společnosti počítá s tím, že jakmile si výrobci smartphones uvědomí výhody, které CAPS nabízí, budou chtít Scalado odkoupit. The Inquirer ale píše, že akcionáři společnosti odkoupení nejspíše nepovolí.

Zdroj: The Inquirer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama