hudebni-prumysl-bude-zalovat-yahoo
Novinka Hudební průmysl bude žalovat Yahoo

Hudební průmysl bude žalovat Yahoo

Stančík Martin

Stančík Martin

4. 7. 2006 00:00

Hudební průmysl chce zažalovat čínskou verzi portálu Yahoo za to, že pomocí svého vyhledávače poskytuje odkazy k pirátským nahrávkám.

Reklama

"S procesem jsme již započali a jsme znepokojeni tím, že povede k soudnímu sporu," řekl šéf IFPI John Kennedy webu Bloomberg.com. Yahoo China je druhý největší vyhledávač v této zemi a ze 40 procent je vlastněn americkou společností Yahoo. Kennedy však pro Bloomberg zdůraznil, že pořád doufá ve vyjednávání, které by mohlo předejít řešení sporu soudní cestou.

Minulý rok organizace International Federation of the Phonographic Industries, mezi jejíž členy patří například EMI, Sony BMG a Warner Music, zažalovala Baidu, nejpopulárnější vyhledávač v Číně, spor i nadále pokračuje. Kennedy také odmítl komentovat, jaké odškodné by hudební průmysl žádal, pokud by se potvrdila správnost jeho tvrzení. Kdyby se případ stal ve Spojených státech, "odškodné by určitě stouplo na desítky milionů dolarů a možná ještě více," dodal.

IFPI si čínský hudební trh stanovila do budoucna jako prioritní, protože předpokládá, že zde bude prodávat čím dál více hudby. V řeči na China International Forum minulý měsíc Kennedy prohlásil, že "Čína je pro hudební průmysl nejzajímavější nový trh na světě". Jak se však organizace chce vypořádat s katastrofální mírou pirátství organizace neprozradila.

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama