spam-jde-hlavne-z-tchaj-wanu
Novinka Spam jde hlavně z Tchaj-wanu

Spam jde hlavně z Tchaj-wanu

Stančík Martin

Stančík Martin

12. 6. 2006 00:00 3

Podle nové studie se míra spamu v květnu zvedla až o dvacet procent a nevyžádaná pošta nyní pochází většinou z tchajwanských serverů.

Reklama

Podlé společnosti CipherTrust se většina serverů, ze kterých pošta přichází, fyzicky nachází v Tchaj-wanu, konkrétně je to podle květnového průzkumu 64 procent, další byly Spojené státy s podílem 23 procent a třetí Čína s třemi procenty. Společnost CipherTrust, která se zabývá ochranou e-mailů, také zjistila, že míra spamu se v květnu zvýšila o 20 procent. Tato data byla shromážděna pomocí tzv. "zombie" počítačů, které spammeři k rozesílání mailů používají bez uvědomění vlastníka.

Příčiny nárůstu jsou podle společnosti dvě, a to jednak zánik izraelské anti-spammové organizace Blue Security a také nová technika spammerů, kteří k oklamání filtrů používají e-maily pouze s obrázkem, bez textu v těle. Podle CipherTrust v květnu přibylo na světě 7.4 milionu nových zombie počítačů, asi 24 procent z nich se nacházelo v Číně a 9.4 procent v USA. Společnost také udává, že existuje asi 5000 serverů, které nevyžádanou poštu těmto zombie počítačům rozesílají.

Zdroj: ZDNet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama