windows-live-onecare-je-tady
Novinka Windows Live OneCare je tady

Windows Live OneCare je tady

Stančík Martin

Stančík Martin

1. 6. 2006 00:00 3

Po roce betatestování Microsoft vydal all-in-one bezpečnostní balík, který vám také umožní zlepšit výkonnost počítače, OneCare v ceně 49.95 dolarů (1100 Kč).

Reklama

V rozhovoru pro BetaNews Sam McManus řekl, že je balík zaměřen na běžné počítačové uživatele, kterým umožní jednoduchou správu.

"(OneCare) jsme vytvořili jako odpověď na frustrované otázky uživatelů, jež si stěžovali na přílišnou komplikaci již existujících řešení," řekl McManus. Podle Microsoftu až 70 procent uživatelů nepoužívá firewall.

Za necelých padesát dolarů uživatel získá předplatné na jeden rok a licenci pro instalaci na tři počítače. Ti, kteří si pak předplatné nebudou chtít prodloužit, budou moci Windows Live OneCare používat i nadále, avšak s omezenými funkcemi.

"Microsoft stanovil celkem agresivní cenu produktu, což jistě znamená, že chce v co nejkratším čase přivábit co nejvíc uživatelů. Nový bezpečnostní software také jistě pozvedne jméno Microsoftu na této scéně," řekl Joe Wilcox ze společnosti Jupiter Research. "Je však otázkou, jaký vliv bude pro Microsoft mít nové soutěžení na poli bezpečnosti na vztahy s jeho partnery." McManus však uznává, že je na tomto trhu ještě místo pro další firmu.

OneCare bude pracovat jako centrální bod pro spravování již existujících aplikací jako Microsoft Update a Windows Defender, antivirovou technologii pro produkt dodá firma RAV. OneCare by měl definovat úplně novou kategorii na trhu - bezpečnostní produkt pro uživatele bez jakýchkoli vědomostí o této problematice. Konkurenční McAfee a Symantec již také pracují na podobném softwaru. Podobný balík s názvem "Total Care" chystá i společnost AOL.

Zatím je produkt od Microsoftu přístupný jen v USA, mezinárodně by měl být do několika měsíců.

Čtěte také:

McAfee: OneCare nemusí vyhovovat všem

Zdroj: Betanews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama