apple-a-nike-spojeni-obuvi-a-ipodu
Novinka Apple a Nike: spojení obuvi a iPodu

Apple a Nike: spojení obuvi a iPodu

Stančík Martin

Stančík Martin

25. 5. 2006 00:00 1

Jedny z nejlépe známých společností na světě - výrobce (nejen) sportovní obuvi Nike a počítačová firma Apple spojili své síly k vytvoření nového systému pro běžce.

Reklama

Firmy již brzy představí systém, který spojuje boty Nike s MP3 přehrávačem iPod Nano. Uživatel tak bude moci nejen poslouchat hudbu, ale také se dozví, jakou vzdálenost již uběhl a kolik kalorií spálil. Společnost Nike také vydala další oblečení vytvořené speciálně pro iPody.

"Pomůže jim to prodat více obuvi? Pravděpodobně ne," říká však analytik John Stanley. Předchozí pokusy Nike o spojení s elektronickou firmou Philips totiž nedopadly dobře, spojení s Apple však prý bude úspěšnější.

Apple a Nike: spojení obuvi a iPodu
i Zdroj: PCTuning.cz

"Víme, že tyto dvě značky dohromady budou pracovat skvěle," řekl Trevor Edwards z Nike. "Zaměřujeme se na ten samý typ zákazníků."

Boty Nike Air+ Zoom Moire jsou první z řady sportovních systémů Nike+iPod; dostupný bude do dvou měsíců a jeho předpokládaná cena je 29 dolarů. V rámci tohoto "balíčku" uživatel obdrží malý vysílač, který se umístí do boty a přijímač, který se zapojí do iPodu. Informace se pak budou zobrazovat buď na displeji nebo si je můžete pustit přímo do sluchátek. Jakmile doběhnete do cíle, můžete si data nahrát do diáře na www.nikeplus.com.

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama