samsung-predstavuje-prvni-pc-s-flash-pameti
Novinka Samsung představuje první PC s flash pamětí

Samsung představuje první PC s flash pamětí

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

24. 5. 2006 00:00 10

Ne, abyste si pod nadpisem představovali počítač, ke kterému pomocí čtečky paměťových karet připojíte paměť z fotoaparátu. Samsung Electronics představuje první počítače určené pro spotřební trh, jejichž pevné disky jsou vytvořeny z operačních členů NAND a nazývají se SSD.

Reklama
Samsung představuje první PC s flash pamětí
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Disk bude mít kapacitu 32GB a bude dostupný v počítačích Samsung Q1 - ultramobilní a Samsung Q30 - 12,1" notebook. Ty budou dostupné v Korey začátkem června. Flash paměti se pravděpodobně budou zpočátku využívat jen v noteboocích, jsou daleko více odolné proti nárazům oproti klasickým harddiskům (až dvakrát). Data z nich jsou také snadněji k dosažení, nedělá jim takové problémy okolní prostředí (voda apod.).

SSD může číst až o 300% rychleji než klasický HDD, tj 53MB/s a zapisovat o 150% rychleji (28MB/s). Takové zvýšení výkonu znamená pro koncového zákazníka 25-50% rychlejší boot Windows Xp atd. Typický 1,8" disk váží kolem 50 gramů, SSD od Samsungu pouze okolo 30 gramů. Zajímavostí pro laika je také to, že SSD pracuje bez jakýchkoliv rušivých zvuků. Potěšující je také fakt, že flash paměti spotřebují méně elektřiny.

Cena počítačů s SSD se budou pohybovat v rozemezí $2430 (Q1) až $3700 (Q30).

Podle samsung.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama