amd-mobilni-procesory-turion-64-x2-jsou-tady
Novinka AMD: mobilní procesory Turion 64 X2 jsou tady

AMD: mobilní procesory Turion 64 X2 jsou tady

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

17. 5. 2006 00:00 5

Před nedávnem PCTuning informoval, že vydání nové rodiny procesorů určených pro notebooky Turion X2 mobile, je na spadnutí. Jako datum vydání byl označen 17.květen, a jak bylo napsáno, tak se skutečně stalo.

Reklama
AMD: mobilní procesory Turion 64 X2 jsou tady
i Zdroj: PCTuning.cz

 

AMD dnes ze svého sídla v Kalifornii uvedlo novou řadu procesorů AMD Turion 64 X2 mobile, které jsou jedinými dvojjádrovými 64-bitovými procesory určenými pro notebooky. Nová technologie má zaručovat dlouhou životnost, a to dokonce i při několika běžících procesech najednou (multitaskingu).

AMD je tedy jako jediné připravené v segmentu notebooků k přechodu na nová Windows Vista, má dual-core procesor pro velký výkon, podporu 64-bitových aplikací, prodlouženou životnost baterie, skvělou výrobní technologii atd. Používání otevřených standardů umožňuje firmě AMD spolupracovat s výrobci grafických a bezdrátových řešení a dodávat tak maloobchodnímu zákazníkovi produkty bohaté na různé featury.

Technologie AMD Turion 64 X2 mobile je založena na "Direct Connect Architecture" uvedené u AMD Opteron a AMD Athlon 64 X2 procesorech. Ta poskytuje vysokorychlostní spojení mezi jádry, pamětí a vstupně-výstupními obvody pro zvýšení výkonnosti systému.

Procesory Turion 64 X2 s názvy TL-50, TL-52, TL-56 a TL-60 jsou k sehnání v cenách $184-$354/1000kusů.

Podle guru3d.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama