mtv-spousti-hudebni-servis
Novinka MTV spouští hudební servis

MTV spouští hudební servis

Stančík Martin

Stančík Martin

17. 5. 2006 00:00 2

Hudební televize MTV ode dneška vstoupí na trh s digitální hudbou a zpřístupní novou službu Urge, jež bude nabízet více než dva miliony skladeb.

Reklama

Jedna skladba bude dostupná za 0.99 dolaru či uživatel může zvolit měsíční předplatné. Zajímavé také je, že písně přehrajete na více než sto přenosných hudebních přehrávačích, avšak ne na iPodu od společnosti Apple.

"Budeme se soustředit na lidi, kteří nemají iPod," řekl Van Toffler, president MTV Networks Music Group. "Máme tu výhodu, že svůj servis můžeme celosvětově propagovat na naší televizní stanici. Budeme se lidi snažit naučit používat předplatné, ne jen stahovat jednotlivé skladby." Toffler také dodal, že"jen pět procent hudby je prodáno v digitální formě."

MTV spouští hudební servis
i Zdroj: PCTuning.cz

Alba budou dostupná za 9.95 dolaru a neomezené stahování si pak můžete dopřát za dva měsíční poplatky po 9.95 dolarů a 14.95 dolarů (skladby stažené za tuto cenu budou moci být překopírovány do přenosných přehrávačů).

Analytici se však ptají, zda uživatelé opravdu chtějí službu, která je kompatibilní se většinou přehrávačů kromě iPodu, kterého se od roku 2001 prodalo přes 50 milionů kusů a hudební servis iTunes, taktéž od Apple, nabízí přes tři miliony skladeb a od roku 2003 jich uživatelé pomocí něj stáhli více než miliardu.

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama