microsoft-rozsiruje-wga
Novinka Microsoft rozšiřuje WGA

Microsoft rozšiřuje WGA

Stančík Martin

Stančík Martin

26. 4. 2006 00:00 7

Microsoft prohlásil, že bude rozšiřovat svůj software "Windows Genuine Advantage," který uživatele upozorní na to, že používají ilegální Windows, do dalších zemí.

Reklama

Pirátství je totiž stále větším problémem a podle Business Software Alliance je celých 35 procent z celkového počtu vydaného softwaru ilegální. Analytická společnost IDC pak dodává, že kdyby tato hranice klesla na 25 procent, vytvořilo by se světově na 2.4 milionu nových pracovních míst.

Microsoft se tedy snaží něco dělat s pirátskými verzemi svého operačního systému a rozšiřuje projekt WGA, jenž byl pilotně spuštěn v Norsku a Švédsku, do dalších zemí: Spojených států, Velké Británie, Malajsie, Austrálie a na Nový Zéland.

"Zákazníci nás žádali o to, zda by se mohli dozvědět, je-li jejich operační systém legální a Windows Genuine Advantage jim tuto informaci jednoduše nabídne," řekla Cori Hartje z Microsoftu. Softwarový gigant chce také podobnou "službu" zavést pro kancelářský balík Office a spouští tak Office Genuine Advantage v sedmi jazycích, které zahrnují i Češtinu. Podle Microsoftu

WMA o uživatelích neshromažďuje žádné konkrétní informace a pouze při spuštění systému ukazuje upozornění, jsou-li Windows ilegální.

Zdroj: Betanews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama