chysta-nvidia-kratke-quad-sli-karty
Novinka Chystá nVidia krátké Quad SLI karty?

Chystá nVidia krátké Quad SLI karty?

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

14. 4. 2006 00:00 3

Pokud toužíte po brutálním grafickém výkonu čtyř GeForce 7900 v Quad SLI, jedinou možností je udělat si výlet do USA a vysypat balík peněz za sestavu od např. Dellu nebo Foxconnu. Nicméně, nVidia možná chystá upravenou duální GF7900, která by se vešla do většiny skříní, a dala by se tedy volně prodávat.

Reklama

GeForce 7900GX2 zní název dvojkaret, jejichž omezené množství nVidia dodala výrobcům počítačů. Přestože použití dvou desek PCB se ušetřilo spousta místa, stále by v některých bednách mohly nastat problémy s rozměry karet. The Inquirer uvádí, že kratší verze se budou jmenovat GeForce 7950GTX2 a na pultech obchodů by se měly objevit v květnu za ceny mezi 800 a 900 euro (24 - 27 tis. Kč).

Mnoho z vás určitě mává rukou s tím, že i kdyby si Quad SLI mohl dovolit, stejně dnes neexistuje procesor, který by čtyři grafické akcelerátory dokázal nakrmit. Nad tímto tématem se zamýšlel také analytik a externista The Inquireru, Nebojsa Novakovic. Dle jeho názoru se toto bude řešit dvouprocesorovými systémy (neplést s dual-core procesory); tyto budou mít opravdu dva procesory, každý s vlastním socketem, FSB a pamětmi. Necháme se překvapit, jestli se tato předpověď vyplní :)

Zdroj: The Inquirer 1 | 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama