recenze-3-luxusnich-pocitacovych-skrini
Novinka Recenze 3 luxusních počítačových skříní

Recenze 3 luxusních počítačových skříní

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

5. 4. 2006 00:00 14

Na serveru Guru3d.com zveřejnili recenzi počítačových skříní z vyšší třídy. Každá z nich je něčím jiným zajímavá, a tak se podívejme na hlavní rozdíly mezi nimi. Jen doplním, že se jedná o výrobky Icute: Coolive, Aspire: X.Cruiser a konečně XG/MGE: Viper2.

Reklama

 

Je tomu dávno, co všechny počítačové skříně byly téměř identické, dnes mají mnohé implementované důmyslné chlazení a podobně. To je pro dnešní počítače velmi důležité, ztrátové teplo z hardwaru (jmenovitě TOP modelů GK ATI) je zkrátka příliš vysoké.

Recenze 3 luxusních počítačových skříní
i Zdroj: PCTuning.cz

U prvního modelu, Icute: Coolive, lze na první pohled rozeznat jeho vysoké ambice. Posuďte sami: 25cm větrák na bočnici nemá lecjaká skříň. Ten by měl zaručit vysoký výkon a poměrně nízký hluk (při nízkých otáčkách). Tento miniATX výrobek Icute pojme tři 5,25" a tři 3,25" zařízení. Case nabízí kromě portů USB, FireWire a pro zvuk také netradiční umístění zdroje. Ten je zde v přední části dole. Hlučnost byla maximálně 40dB.

Recenze 3 luxusních počítačových skříní
i Zdroj: PCTuning.cz

Aspire: X.Cruiser už je z jiného soudku. Atraktivní design doplňuje dvojice 80mm fanů, které je možné doplnit o další dva. Pod předním panelem se třemi analogovými budíky se skrývá prostor pro čtyři optické mechaniky a celkem šest pevných disků. Oproti předchozímu výrobku pojme základové desky až do velikosti Standard ATX. S hlučností už to bylo horší, recenzent naměřil 50dB.

Recenze 3 luxusních počítačových skříní
i Zdroj: PCTuning.cz

U XG/MGE: Viper2 vidím inspiraci ve starší sérii Diabolic. Bezesporu v jedné místnosti s těmi ostatními by vzbudil Viper2 nejvíce pozornosti. Je vyroben ze slitiny hliníku a a přední LCD může zobrazit například rychlost otáček ventilátorů. Dosažená hodnota hluku byla opět 50dB.

Celou recenzi můžete shlédnout na Guru3d.

Podle guru3d

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama