interpol-prodavejte-zabezpecene-pocitace
Novinka Interpol: prodávejte zabezpečené počítače

Interpol: prodávejte zabezpečené počítače

Stančík Martin

Stančík Martin

1. 4. 2006 00:00 6

Mezinárodní policie a bezpečnostní experti se shodují na tom, že by nové počítače měly být prodávané s již nainstalovaným a zprovozněným bezpečnostním řešením. Pozor si však musí dávat i samotní uživatelé.

Reklama

Podle expertů by se tak rapidně zredukoval například počet phishingových útoků.

"Rád bych viděl, aby se operační systémy prodávaly s již před-instalovaným bezpečnostním balíkem. Zabránilo by se tak phishingu i pharmingu," řekl Bernhrad Otupal z Interpolu.

Otupal však jedním dechem dodává, že k předejití takových útoků je potřebný i "lidský element," protože samostatný software vás neochrání. Otupal proto říká, že by uživatelům měla od bezpečnostních firem být poskytnuta vysoká úroveň zabezpečení jejich systému.

"Pokud si koupíte auto, je normální, že k němu máte záruku a já si myslím, že by uživatelé měli to samé dostat online - pokud člověk využívá nějaký software na zabezpečení počítače, měla by být zaručena určitá úroveň bezpečnosti," prohlásil Otupal. Firmy by prý také měly uživatelům lépe zpřístupnit informace.

"Společnosti mají na svých webech přístupné desítky rad (jak manipulovat s jejich softwarem), avšak otázkou zůstává, zda se na ně uživatelé někdy podívají," ukončuje Otupal.

Zdroj: Silicon

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama