tydenni-prehled-recenzi-a-megatestu
Novinka Týdenní přehled recenzí a megatestů

Týdenní přehled recenzí a megatestů

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

25. 3. 2006 00:00 6

Pracovní týden uběhl jako voda, a Vy si tak můžete v klidu domova přečíst pár zajímavých recenzí hardwaru. K efektivnějšímu využití času je tu náš pravidelný týdenní přehled, který vytrhne trn z paty všem zaměstnaným. Směle do toho:

Reklama

 

Pokud nechcete mít své komponenty nahodile rozložené po celém pracovním stole, musíte si pořídit nějakou tu case anebo se vydat do hlubokých vod moddingu. Server hardwaresecrets.com přinesl recenze dvou diametrálně odlišných skříní, Gigabyte Poseidon Case a Thermaltake Tai-Chi Case.

XG, divize MGE je tu se svým zdrojem XG Magnum 600. Jedná se o externí zdroj, a jak lze z názvu odvodit, je schopen napájet až 600 watty. To není vše. Aby skutečně patřil do high endu, XG ho zbavila veškerého aktivního chlazení a naopak ho vybavila do světa LCD displejem.

Je jen málo grafických karet, které strčí Radeon X1900 XT do kapsy. Proto si tato karta zaslouží velkou pozornost a její mutace v podání od firmy Asus nebude jistě nic podřadného. Asus EAX1900 XT si žádá svou pozornost a Vy byste neměli prohloupit.

Pokud hledáte uplatnění pro své dva čerstvě nabyté Radeony, je tu základní deska ECS KA1-MVP. Pojďme si to dekódovat. Deska se socketem 939, podporou RAID 0 a 1, a kromě mnoha dalšího také podporou Crossfiru. To si zkrátka nesmíte nechat ujít.

Týdenní přehled recenzí a megatestů
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud nechcete, aby vám disk při spuštění náročnější aplikace "swapoval" jako o závod, tak je nutné mít v počítači co nejvíce operační paměti. Jednou z mnoha voleb jsou paměti od Mushkinu. Pro platformu Intel je tu například Mushkin Enhanced Memories XP2-5300, celé 2GB paměti jen tak něco nepokoří.

O čem že je PCTuning? Kromě jiného taky o přetaktování. Když chcete z každého pracně zakoupeného hardwaru vymáčknout opravdu vše, hodí se pomocná ruka. Na serveru xtremesystems.com se pustili do přetáčení Intel Presler 955XE.

Doplněno:   Firma Intel vydala další procesor z rodiny EE (Extreme Edition). Plným jménem Intel Pentium Extreme Edition 965 oplývá 2*2MB L2 pamětmi a běží na taktu 3,73GHz. Na testy se můžete podívat i na Xbitlabs.com a mnohých jiných.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama