sony-odklada-playstation-3
Novinka Sony odkládá PlayStation 3

Sony odkládá PlayStation 3

Stančík Martin

Stančík Martin

15. 3. 2006 00:00 9

Společnost Sony ohlásila, že představení své nové herní konzoly PlayStation 3 (PS3) odkládá na listopad - na vině jsou prý technické problémy s Blu-ray mechanikou.

Reklama

Sony chtěla PS3 vydat již teď na jaře, avšak po zprávě o zdržení v hlavních japonských finančních novinách Nihon Keizai Shimbun musela zdržení na konferenci potvrdit. Ihned po tomto ohlášení klesla cena akcií na japonské burze o necelé dvě procenta.

Sony PlayStation 3 je jedna z konzol nové generace; měla by disponovat 60 GB pevným diskem a bude i schopná přehrávat hry vytvořené pro své dva předchůdce - samozřejmě ve větším rozlišení. Cena zařízení zatím nebyla oznámena. PS3 to však bude mít těžké, bojovat bude muset jak s konzolou Xbox 360 od Microsoftu, která již vyšla, tak s Nintendo Revolution, který bude představen později v tomto roce.

Sony odkládá PlayStation 3
i Zdroj: PCTuning.cz

Sony oznámila, že PlayStation 3 na světlo světa vypustí v listopadu, a to ve stejný den jak v Japonsku, tak v USA i Evropě.

"Jsme velmi potěšeni, že budeme moci PS3 dodat hráčům v Evropě a Austrálii ještě před Vánocemi," prohlásil David Reeves, šéf Sony Computer Entertainment Europe. To však znamená, že PlayStation 3 bude vypuštěn rok po konkurenci, což je pro Microsoft velká výhra.

Zatím se na celém světě prodalo na 200 milionů kusů PlayStation 1 a 2.

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama