nsa-postihly-dalsi-problemy
Novinka NSA postihly další problémy

NSA postihly další problémy

Stančík Martin

Stančík Martin

4. 3. 2006 00:00 6

Podle zprávy v Baltimore Sun existují dva počítačové projekty, které by mohly působit problémy National Security Agency.

Reklama

Program The Cryptologic Mission Management se dostal do problémů, které se agentura snaží napravit 300 milionovou investicí. Několika miliardový projekt s krycím jménem „Groundbreaker“ (dá se přeložit jako „Průkopník“), který měl za úkol aktualizovat komunikační infrastrukturu NSA a jejich odposlouchávací a rozborové schopnosti, se také dostal do problémů. Původně odhadovaná cena projektu 2 miliardy dolarů se nyní vyšplhala na 4 miliardy.

Tyto problémy však nejsou první, co NSA zaznamenala. Systém Trailblazer (jiný výraz pro Průkopníka), vytvořený pro pomoc vládě používat digitální komunikaci, stále vypadá, jako by byl ve vývoji a to i přes 1,2 miliardové investice. Úsilí je vynakládáno na propojení různorodých zdrojů informací jako např. e-mail a mobilní telefony.

V lednu Unie pro práva amerických občanů (ACLU) a Centrum pro ústavní právo (CCR) zažalovali Bushovu vládu za odposlouchávání telefonních hovorů. Prezident Bush tajně povolil NSA odposlouchávat Američany a jiné obyvatele USA a to bez zplnomocnění nezávislým soudem.

Zdroj: Security Focus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama