ecs-c19-a-sli-prvni-zakladni-deska-od-ecs-s-podporou-sli
Novinka ECS C19-A SLI, první základní deska od ECS s podporou SLI

ECS C19-A SLI, první základní deska od ECS s podporou SLI

Michal Mitrega

Michal Mitrega

15. 2. 2006 00:00 2

Stejně jako v Abitu, i v ECS by chtěli znovu prorazit na high-end segment trhu, který před časem obě společnosti opustili. Dočkáme se tedy levné desky, která podporuje i SLI zapojení?

Reklama

ECS C19-A SLI je postavená na velmi rozšířené čipové sadě od nVidie, nForce 4 SLI XE (severní můstek NVIDIA C19XE a jižní můstek NVIDIA MCP51). Ta je určena pro platformu Intel, socket LGA (775) a podporuje i procesory s označením Pentium EE (Extreme Edition) do FSB 1066. Správné fungování dvou zapojených grafických karet zajišťuje technologie Scarable D.G.E. (Dual Graphic Engines), přičemž lze výsledný obraz zobrazit maximálně na čtyřech monitorech. Hlavní PCI Express sloty mají rychlost 16X a poté je na desce osazen také 2x PCI Express 1X slot.

ECS C19-A SLI, první základní deska od ECS s podporou SLI
i Zdroj: PCTuning.cz


ECS C19-A SLI

Zvláštní je podpora DDR2 modulů o frekvenci 533 nebo 667 MHz, ale o kapacitě až 16GB celkem, což znamená možné, ale nereálné využití až 4GB paměťových modulů. Základní deska samozřejmě podporuje i rozhraní SATA II (300MB/s) o čtyřech konektorech. USB 2.0 konektory jsou čtyři. Disky se potom dají zapojit do RAID 0, 1, 0+1 nebo 5. Síťová karta je typu GigaLAN a zvuková karta je osmikanálová (pomalu standard u integrovaných zvukových karet).

Podporované technologie jsou například ActiveArmor, která zajišťuje větší bezpečí bez ztráty výkonu v síťovém prostředí. Stejně tak MediaShield (zajišťuje ostatní datové cesty do a od disků) a nTune pro přetaktování grafické karty.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama