kdo-je-zodpovedny-za-problemy-s-dodavkami-xboxu-360
Novinka Kdo je zodpovědný za problémy s dodávkami Xboxu 360?

Kdo je zodpovědný za problémy s dodávkami Xboxu 360?

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

15. 2. 2006 00:00

Zdá se, že Microsoft konečně vyřešil potíže s váznoucími dodávkami herních konzolí Xbox 360. Nyní se hledá viník. Zatímco mluvčí Microsoftu se omezil pouze na výrok, že problém byl v dodávce komponent, stopy vedou k německému výrobci paměťových čipů - Infineonu.

Reklama

Infineon a Samsung jsou dva výrobci paměťových čipů pro Xbox 360. Infineon však prý dodal čipy, které neběžely na požadovaných 700MHz. Wistron a Flextronics, dvě firmy, které Xboxy sestavují, tak nemohly vyrobit konzolí dostatek. Pokud by byly do Xboxu osazeny pomalejší paměti, bylo by to na výkonu poznat, a tak Microsoft nemohl konzole ošidit. Půl gigabajtu paměti, které Xbox 360 má, je totiž sdíleno mezi procesor a grafický čip, a tak může sebemenší zaškobrtnutí být pro výsledný výkon fatální.

Poptávka po rychlých GDDR3 čipech, které v současné době vyrábí pouze Samsung a Infineon, je velká hlavně ze strany výrobců grafických karet. Však si vzpomeňme na GeForce 7800GTX 512MB, kterou nVidia nebyla schopna dodat v uspokojivém množství kvůli nedostatku paměťových čipů. Někteří analytici tvrdí, že nedostatek Xboxů 360 připravil Microsoft o prvenství na trhu herních konzolí. Playstation 3 totiž sice vyjde až na podzim, ale Nintenda Revolution se dočkáme možná už na jaře.

Zdroj: Mercury News

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama