ohluchly-muz-zaluje-apple
Novinka Ohluchlý muž žaluje Apple

Ohluchlý muž žaluje Apple

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

2. 2. 2006 00:00 30

Máme zde další díl oblíbeného seriálu soudních sporů, ve kterém hrají roli lidská blbost, americká státní příslušnost a bláhová snaha vytáhnout peníze z velkých a úspěšných společností. Apple má na krku žalobu od jednoho muže z Louisiany, který přišel o sluch s pomocí hudebního přehrávače iPod.

Reklama

John Kiel Patterson tvrdí, že iPod je defektivní a že uživatel není dostatečně upozorněn na možnost ztráty sluchu pramenící z příliš vysoké hlasitosti. Na faktu, že poškození sluchu zvuky hlasitějšími než 120dB je všeobecně známá věc, v USA Apple svou obhajobu nepostaví. Každý iPod se však dodává s cedulkou pojednávající o tom, že vysoká hlasitost může způsobit hluchotu. I Dianne Meinke, odbornice z coloradské univerzity, potvrdila, že riziko ztráty sluchu leží čistě na uživateli.

Na druhou stranu, podobná žaloba už někomu vyšla ve Francii, kde muselo Apple stáhnout iPody z prodeje a upravit firmware tak, aby intenzita zvuku nepřekročila 100dB. iPody prodávané v USA však toto omezení nemají a do uživatelova ucha mohou vpustit až 125 decibelů.

Zdroj: MercuryNews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama