tydenni-prehled-recenzi-a-megatestu
Novinka Týdenní přehled recenzí a megatestů

Týdenní přehled recenzí a megatestů

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

28. 1. 2006 00:00 6

Den se sešel se dnem a opět jsme se dočkali kýženého víkendu. To neznamená nic jiného, než že se na následujících řádkách dočtete o všem podstatném, co se za posledních sedm dnů stalo na internetu.

Reklama

 

Událost týdne:
Tématem Nr.1 je bezesporu vydání vlajkové karty kanadské firmy ATI. Tím se ATI dostává na pomyslný vrchol a X1900XTX 512MB je tak alespoň na chvíli to nejvýkonnější, co si můžete do počítače pořídit. Podrobné recenze naleznete snad na všech stránkách, včetně PCT (zde je ovšem nejlepší:).
Seznam linků:

Na poli single core karet je ATI sice momentálně první, ale v souboji Crossfire vs. SLI stále prohrává. nVIDIA zkrátka boduje. ATI se snaží smazat náskok nVIDIE a dělá pro to vše. Server xbitlabs přináší recenzi na ATI Crossfire X1800XT.

Základních desek je nepřeberné množství.S chipsety pro AMD už to tak slavné není. Poslední dobou se mi zdá, že nForce 4 je jediným řešením. Server tomshardware naštěstí uvedl recenzi desky MSI K8N Diamond Plus.

Motherboard je základním stavebním kamenem počítače. I když je počítač tak silný, jak je jeho nejslabší článek, vyplatí se s výběrem desky poradit s pár recenzemi. Jednu takovou přinesl server digit-life. Zaměřil se na desku ECS PF22 Extreme

Asi nic mě nepřesvědčí, že si všichni uživatelé kupují pouze drahé TOP produkty. nVIDIA GeForce 6800 GS je karta tak říkajíc pod vrcholem. Na serveru anandtech se na ni podívali blíže a všichni OC friendly budou mít také jistě radost.

Nevím jak Vy, ale já od svého počítače požaduji přednostně tichý chod. K čemu je platné tiché chlazení, pokud máte Eurocase za pár korun? Jeden case z oblasti tichých, Antec P180, otestoval server bit-tech.

Velmi zajímavý pohled na dnešní procesory od AMD a Intelu přinesl server behardware. Kromě nezbytných tabulek jsou přítomny i výsledky v rozličných testech. Na pár stránkách naleznete jednoduché výkonové srovnání všech dostupných procesorů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama