spire-verticool-ii-chladic-s-heat-pipe-na-procesor
Novinka Spire VertiCool II - chladič s heat-pipe na procesor

Spire VertiCool II - chladič s heat-pipe na procesor

Michal Mitrega

Michal Mitrega

18. 1. 2006 00:00 2

Spire je firma známá spíše mezi nadšenci do chlazení a overclockery. Vyrábí velmi zajímavá chladicí řešení pro chlazení komponent uvnitř počítače a to nejen designově, ale i výkonem. Dá se dobře sehnat i v České republice.

Reklama
Spire VertiCool II - chladič s heat-pipe na procesor
i Zdroj: PCTuning.cz


pohled z boku

VertiCool II je nový chladič na procesor. Sestává se z měděné základny z které je teplo vedeno pomocí čtyř měděných heat-pipe trubiček (dvě procházející základnou) do hliníkového žebrování. Žebrování je opravdu husté a to celý 45 žeber. O cirkulaci vzduchu se ale kvůli hustotě žeber nemusíte bát, od toho je tu velký větráček o průměru 90mm. Větráček reaguje na UV záření a vytváří tak designově zajímavé "efekty".

Spire VertiCool II - chladič s heat-pipe na procesor
i Zdroj: PCTuning.cz


zde je dobře vidět měděná základna a hustota žebrování

Chladič můžete usadit na drtivou většinu dnes vyráběných procesorů od Intel Celeronu D a AMD Sempron po nejrychlejší dvoujádrové procesory pro desktopy jako jsou Intel Pentium EE a AMD Athlon64 FX. Jistě není potřeba říkat, že jde o tichý chladič, takže by nebylo zrovna od věci, kdyby byl tichý i použitý větráček. Ten má maximální hlučnost obstojných 19dB, točí se rychlostí 2000RPM, přečerpá 36.80 CFM a je napájen přes 12V konektor. Rozměry heatsinku jsou 95×65×100 mm a větráčku 90×90×25 mm.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama