na-trh-miri-cooler-master-pi-case-40-a-pi-tool-aplikace
Novinka Na trh míří Cooler Master Pi Case 40 a Pi Tool aplikace

Na trh míří Cooler Master Pi Case 40 a Pi Tool aplikace

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 11. 2020 16:30

Model Pi Case 40 je předmětem druhé kampaně Cooler Master na Kickstarteru. Kampaň, která původně začala jako skromný vedlejší projekt, se velmi rychle transformovala na závod s časem o plnění dalších a dalších cílů uspokojujících tvůrčí komunitu. Nejen, že kampaň dosáhla 3500 % svého původního stanoveného cíle, ale byla kompletně podpořena za méně než jednu hodinu od spuštění.

Reklama

Díky výrazné pomoci podporovatelů Cooler Master dovedl vývoj Pi Case 40 do konce včetně dedikované aplikace Pi Tool a kompletní sady doplňků pro různé specifické použití. Poctou pro všechny podporovatele je poskytnutí otevřených dat kompletního produktu. Cooler Master tak oficiálně umožňuje všem nadšencům vlastnit celý projekt.

Cooler Master Pi Case 40

Cooler Master Pi Case 40 je prémiovým a odolným krytem počítače Raspberry Pi. Ten ukrývá Raspberry Pi v hliníkové schránce, dále chráněné termostatickým polyuretanem po stranách. Dle výrobec po kompletaci běží systém rychle, stabilně, v chladu a maximálně potichu bez nutnosti instalace dalšího ventilátoru i při vysokých taktech.

Hlavními přednostmi Pi Case 40 jsou:

  • Programovatelné tlačítko napájení – Malá počítačová krabička disponuje vlastním napájecím tlačítkem pro snadné zapnutí a vypnutí systému bez nutnosti odpojit zdroj od Raspberry Pi. Tlačítko však lze nakonfigurovat i na jinou akci jednoduchou změnou v kódu.
  • Dostupné I/O – Zvolený design neklade překážky v přístupu ke konektorům. GPIO piny jsou otočeny o 90 stupňů, přístupné z boční strany a kryté v termostatickém polyuretanu, poskytujícím kvalitní ochranu pokud je zavřený; zároveň univerzální piny zůstávají snadno dostupné. Pro vedení kabelů ke zbývající konektorům pro připojení displeje a kamery je připravena skulina v TPU.
  • Dobře vypadající, funkční a chladivé hliníkové jádro – Hliníkový základ Pi Case 40 funguje jako velký pasivní chladič, aby udržel Raspberry Pi v nízkých teplotách pro maximální výkon bez nutnosti integrace hlučného ventilátoru. Pouzdro poskytuje i přes svou velikost nesrovnatelné množství povrchu, což umožňuje zvolit vyšší frekvence CPU a GPU.
  • Univerzální montáž – Spolu s malou skříní jsou v balení čtyři VESA držáky vhodné k montáži kamkoli a také na monitor.
  • Navržen pro práci na cestách – Kompaktní rozměry předurčují Pi Case 40 pro práci na cestách, zatímco hliník a TPU jej ochraňují před nárazy, drobným potřísněním vodou a průnikem prachu.

Na trh míří Cooler Master Pi Case 40 a Pi Tool aplikace
i Zdroj: PCTuning.cz

Cooler Master Pi Tool

Aplikace Pi Tool je oficiální ovládací aplikací Pi Case 40. Je navržena aby poskytla ještě lepší funkčnost a individuální přizpůsobení všem uživatelům. Přednastavené profily pro přetaktování byly testovány s ohledem na chlazení a jsou připraveny pro snadné přepínání mezi nimi. Zároveň je k dispozici monitoring systémových hodnot a nastavení funkcí na integrované tlačítko.

Pi Tool lze instalovat na Raspberry PI s operačním systémem Raspberry Pi OS a je kompletně open-source. Každý si ji může uzpůsobit dle svých preferencí stejně tak jako implementovat nové funkce. Repozitář je k dispozici online přes GitHub.

Cooler Master Pi Case 40 bude v Evropě k dispozici na konci listopadu 2020 za doporučenou koncovou cenu 25 euru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama