asus-uvedl-nove-graficke-karty-rady-geforce-rtx-30-s-vodnim-chlazenim
Novinka Asus uvedl nové grafické karty řady GeForce RTX 30 s vodním chlazením

Asus uvedl nové grafické karty řady GeForce RTX 30 s vodním chlazením

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 11. 2020 11:12 3

Asus představil grafické karty řady EKWB GeForce RTX 30, které jsou výsledkem jeho spolupráce se společností EK. Hlavní výhodou novinek je, že ihned po vybalení je lze využít v PC sestavách chlazených kapalinou.

Reklama

Grafiky EKWB GeForce RTX 3090 a 3080 jsou vyrobeny pomocí technologie Auto-Extreme, která se využívá k pájení součástek na desku plošných spojů (PCB) s extrémní přesností. Všechny karty mají hliníkový backplate, který slouží jako ochrana před ohýbáním desky plošných spojů (PCB) a jednoslotový montážní držák, který je vyroben z nerezové oceli typu 304 pro lepší odolnost vůči korozi.

Asus uvedl nové grafické karty řady GeForce RTX 30 s vodním chlazením
i Zdroj: PCTuning.cz

Systém vodního chlazení je podle výrobce navržen tak, aby udržoval všechny důležité komponenty při nízké teplotě, bez ohledu na rychlost otáček vodní pumpy nebo na rozvržení průtoku. Vrchní část z litého akrylátu odhaluje chladicí kapalinu protékající blokem. Světelný pásek ARGB, který je natažen po celé délce karty, je kompatibilní s osvětlením Aura Sync, takže si uživatel celou sestavu může barevně sladit.

Grafické karty Asus EKWB GeForce RTX 3090 a 3080 budou celosvětově dostupné v polovině listopadu. Model EKWB GeForce RTX 3070 pak dorazí až na konci listopadu. ceny zatím neznáme. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama