ces-2006-ageia-predvedla-physx-v-akci
Novinka CES 2006: Ageia předvedla PhysX v akci

CES 2006: Ageia předvedla PhysX v akci

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

7. 1. 2006 00:00 28

Na první kvartál roku 2006 je naplánován příchod fyzických akcelerátorů (PPU) do prodeje. Na výstavě Consumer Electronics Show v Las Vegas se návštěvníci mohli pokochat předvedením schopností čipu PhysX ve speciálně naprogramovaném demu.

Reklama
CES 2006: Ageia předvedla PhysX v akci
i Zdroj: PCTuning.cz

Takto nějak vypadalo demo, které současně běželo na dvou sestavách - jedna byla vybavena PPU kartou od BFG a druhá ne. Zatímco PC s PPU renderovalo scénu v přibližně 30 snímcích za sekundu, druhá sestava ukazovala slideshow s cca 6 FPS. Právě v případě, kdy prostředí obsahuje velké množství předmětů, kterými se dá pohybovat (konkrétně zde to byly krabice a sudy) se projevuje výhoda fyzického akcelerátoru, který je schopen spočítat nepoměrně více kolizí objektů, než samotný procesor.

The Inquirer také připomíná, že v BFG pracuje hodně lidí z dnes již zaniklé firmy 3dfx. Jsou to lidé, kteří stáli u zrodu prvních 3D grafických akcelerátorů a pamatují jejich prosazování u vývojářů her. Podaří se jim nyní přesvědčit programátory a hráče, že PPU je ta správná cesta k ještě realističtějším hrám?

Zdroj: The Inquirer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama