king-kong-provazi-dve-nove-graficke-karty-od-asus
Novinka King Kong provází dvě nové grafické karty od ASUS

King Kong provází dvě nové grafické karty od ASUS

Novák Radek

Novák Radek

2. 1. 2006 00:00 3

ASUS uvedl na trh dvě nové grafické karty z rodiny ATi X1xx pro sběrnici PCI-Express EAX1800XT TOP/2HDTV/512M a EAX1600PRO/TD/512M, které jsou určeny pro střední a nejvyšší segment trhu. Obě jsou vybaveny 512MB grafické paměti, výkonnější model je založen na přetaktovaném čipu X1800XT, méně výkonný na X1600Pro. Zajímavostí je přiložené King Kong DVD.

Reklama

Díky tomu, že se ATi rozhodla kráčet ve šlépějích konkurečního výrobce nVidia a taktéž povolila svým partnerům prodávat grafické karty s vyššími, než doporučenými frekvencemi, setkáme se u modelu EAX1800XT TOP/2HDTV/512M s frekvencí 700MHz pro jádro X1800XT a 1,6GHz pro 1,2ns DDR3 paměti. Méně výkonný kolega, vybavený čipem X1600PRO pak obsahuje jádro tikající na frekvenci 500MHz a paměti na 540MHz (což je o 240MHz méně, než u 256MB verze, kterou ASUS taktéž nabízí – je již na spotřebiteli, jestli chce více paměti či vyšší takty. ).

King Kong provází dvě nové grafické karty od ASUS
i Zdroj: PCTuning.cz


Přetaktovaná X1800XT zaujme svým chlazením, které je od známé společnosti Arctic Cooling a zabírá dva sloty. Nevýhodou však bude to, že na rozdíl od podobných výrobků této společnosti teplý vzduch není vysáván ven ze skříně, ale zpátky dovnitř.

King Kong provází dvě nové grafické karty od ASUS
i Zdroj: PCTuning.cz

Kromě vysokých taktů se zákazníci dočkají i velmi bohaté výbavy. Kdo si koupí X1800XT dostane kromě standardního balíku her a utilit i gamepad ASUS XitePad a King Kong Full Version DVD či v neposlední řadě i externí zdroj o výkonu 80W, jenž se má starat o lepší stabilitu grafické karty a umožnit i její další přetaktování. Ten, jenž se spokojí s X1600Pro bude sice ochuzen o gamepad a zdroj (což by mohlo být chápáno spíše i jako výhoda), nikoli však o King Konga – dostane King Kong Special Edition.

King Kong provází dvě nové grafické karty od ASUS
i Zdroj: PCTuning.cz


Karty, poprvé oznámené přibližně před měsícem a půl, by již měly být k dispozici ke koupi, ceny však ještě nejsou známy.

Zdroj: Digit-Life, ASUS – X1800XT, X1600PRO

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama