extender-tp-link-wi-fi-6-rozsiri-dosah-bezdratove-site
Novinka Extender TP-Link Wi-Fi 6 rozšíří dosah bezdrátové sítě

Extender TP-Link Wi-Fi 6 rozšíří dosah bezdrátové sítě

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 8. 2020 14:00

Společnost TP-Link představuje na trhu extender RE505X s podporou nejnovějšího standardu Wi-Fi 6 (AX1500) pro bezproblémové rozšíření domácí či kancelářské bezdrátové sítě.

Reklama

Maximální rychlost přenosu dat u dvoupásmového modelu RE505X dosahuje cca 1 500 Mbit/s, z toho ve frekvenčním pásmu 5 GHz 1 200 Mbit/s a v pásmu 2,4 GHz maximum, které se z tohoto pásma dá „vymáčknout“, tedy 300 Mbit/s. Díky vyšší kapacitě v 5GHz pásmu můžete k domácí síti připojit více koncových zařízení, aniž by to mělo nějaký viditelný vliv na jejich výkon.

Propojení s routerem je posilováno díky funkci Adaptive Path Selection (adaptivní výběr cesty), automaticky a v reálném čase volící tu nejrychlejší cestu k routeru. Vysokorychlostní režim pak při náročných on-line úlohách umožňuje použít obě pásma Wi-Fi simultánně. Za zmínku jistě stojí také integrovaný režim přístupového bodu (AP), kdy po připojení ethernetového kabelu jednoduše přeměníte kabelové připojení na dvoupásmový bezdrátový signál.

 Extender TP-Link Wi-Fi 6 rozšíří dosah bezdrátové sítě
i Zdroj: PCTuning.cz

Podpora funkce OneMesh umožňuje snadné vytvoření sítě Mesh s jediným názvem Wi-Fi sítě, kterou pokryjete celou domácnost. Stačí k tomu jediné: připojení extenderu kompatibilního s OneMesh ke stávajícímu nebo novému OneMesh routeru. Meshovou technologii podporují přitom i některé z routerů TP-Link, které už možná budete mít doma. Bude k tomu stačit jen update firmwaru na verzi OneMesh.

Extender RE505X má doporučenou cenu 2 390 Kč včetně DPH.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama