microsoft-opravuje-windows-7-i-po-skonceni-oficialni-podpory
Novinka Microsoft opravuje Windows 7 i po skončení oficiální podpory

Microsoft opravuje Windows 7 i po skončení oficiální podpory

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 2. 2020 15:00 1

Před necelým měsícem skončila definitivně i takzvaná rozšířená podpora pro operační systém Windows 7. Pro „sedmičky“ tedy už více neměly být dostupné aktualizace softwaru ze služby Windows Update, které pomáhají chránit počítač. Americký softwarový gigant ale přeci jen jeden update ještě překvapivě vydal.

Reklama

Důvodem není pochopitelně to, že by si celou věc rozmyslel a podporu pro Windows 7 prodloužil. K vydání aktualizace jej donutila jeho vlastní chyba, které se dopustil v rámci posledního balíku záplat pro Windows 7. Na mnohých počítačích po nainstalování updatů docházelo k zčernání obrazovky. Místo pozadí se ukazovala jen černá barva, což vypadalo podobně, jako kdyby systém není aktivovaný.

Poslední hotfix pro „sedmičky“ tak má označení Windows 7 KB4539601 a pokud na váš počítač ještě nedorazil, stane se tak jistě v nejbližších hodinách. Připomeňme, že technická podpora systému oficiálně skončila již 13. ledna 2015 a podpora Windows 7 RTM bez aktualizací Service Pack dokonce 9. dubna 2013. 14. ledna pak byla ukončena i takzvaná rozšířená podpora pro Windows 7 se Service Packem 1.

 Microsoft opravuje Windows 7 i po skončení oficiální podpory
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama