nvidia-koupi-konkurencniho-vyrobce-cipsetu-uli
Novinka nVidia koupí konkurenčního výrobce čipsetů ULi

nVidia koupí konkurenčního výrobce čipsetů ULi

Novák Radek

Novák Radek

14. 12. 2005 00:00 4

Společnost nVidia akvizicí této společnosti zabývající se výrobou čipsetů plánuje hlavně oslabit pozici konkurenční společnosti ATi na trhu s čipsety a předstihnout dalšího konkurenta – společnost SiS, která je v současnosti „trojkou“ na čipsetovém trhu.

Reklama

Zakoupení společnosti ULi přijde nVidii na 52 milionů USD, tedy 1,3 miliardy Kč a pomůže jí upevnit svou pozici na trhu s čipsety a získat užitečné know-how společnosti ULi. V současné době totiž ULi spolupracuje s ATi a dodává jí jižní můstky pro její severní můstky určené procesorům Intel Pentium 4.

nVidia koupí konkurenčního výrobce čipsetů ULi
i Zdroj: PCTuning.cz

Na jedné straně tak ULi dopomůže nVidii lépe se prosadit na trhu s procesory Intel a na straně druhé může ovlivňovat svého věčného rivala, společnosti ATi, přísunem southbridgů ULi.

Dalším faktorem, který mohl přispět k rozhodnutí o koupi je i spolupráce společnosti ULi s taiwanským výrobcem čipů, firmou UMC (United Microelectronics Corporation). nVidia doposavad spoléhá na spolupráci s jejím konkurentem TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), který pro ni vyrábí čipsety a grafické procesory na 90nm technologii.

Zdroj: DigiTimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama