sazka-na-ryzeny-vysla-amd-hlasi-vyborne-hospodarske-vysledky
Novinka Sázka na Ryzeny vyšla! AMD hlásí výborné hospodářské výsledky

Sázka na Ryzeny vyšla! AMD hlásí výborné hospodářské výsledky

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 1. 2020 11:30 1

Společnost AMD zveřejnila hospodářské výsledky za poslední čtvrtletí roku 2019 a také za celý uplynulý rok. Vedení podniku může být spokojené. Firma se pochlubila rekordními tržbami i zisky.

Reklama

Celkově AMD v posledním čtvrtletí vykázala tržby ve výši 2,13 miliardy dolarů. Provozní zisk firmy činil 348 milionů a čistý zisk pak 170 milionů (či chcete-li 0,15 dolaru na akcii). Ve stejném období v roce 2018 čistý zisk činil pouze 38 milionů dolarů. Výpočetní a grafické divize (Computing and Graphics) AMD zaznamenaly ve čtvrtém kvartále tržby 1,66 miliardy dolarů, na divizi Enterprise, Embedded a Semi-Custom pak připadlo 465 milionů dolarů.

Za celý rok 2019 americký výrobce utržil 6,73 miliard dolarů, což v meziročním srovnání znamená padesátiprocentní nárůst. V mezičtvrtletním je nárůst 18 procent. Silnou zbraní AMD jsou procesory řady Ryzen a grafické karty. V průběhu letošního roku chce firma zabodovat i novými produkty jako Zen 3 a Navi 20. Dobrým finančním výsledkům by měl pomoci i nástup nových herních konzolí a zvýšený prodej 7nm čipů Ryzen 4000 Mobile, které by se během následujících měsíců měly usídlit zhruba ve stovce zařízení.

Sázka na Ryzeny vyšla! AMD hlásí výborné hospodářské výsledky
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama