western-digital-ukazal-externi-ssd-s-kapacitou-8-tb-a-rozhranim-superspeed-usb-20-gbps
Novinka Western Digital ukázal externí SSD s kapacitou 8 TB a rozhraním SuperSpeed USB 20 Gbps

Western Digital ukázal externí SSD s kapacitou 8 TB a rozhraním SuperSpeed USB 20 Gbps

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 1. 2020 14:00 1

Společnost Western Digital na veletrhu CES představila produkty reprezentované širokou nabídkou řešení pro ukládání dat, včetně jedinečného prototypu - ve svém odvětví prvního externího SSD s kapacitou 8 TB a rozhraním SuperSpeed USB 20 Gbps. Firma zároveň také představila 1TB flash disk SanDisk Ultra Dual Drive Luxe USB Type-C určený pro chytré telefony a notebooky.

Reklama

Při vývoji nového SSD s rozhraním SuperSpeed USB 20 Gbps se výrobce dle svých slov nechal inspirovat potřebou uživatelů mít na cestách k dispozici datové úložiště s vysokým výkonem v kompaktním provedení. O ceně a konkrétních specifikacích včetně rozměrů disku a přenosových rychlostí však zástupci Western Digital na veletrhu nehovořili. Předprodukční vzorek je tak především ukázkou toho, co WD dokáže technologicky vyrobit.

Další z novinek, kterou se Western Digital v Las Vegas prezentoval, je flash disk SanDisk Ultra Dual Drive Luxe USB Type-C. Jedná se o nevelké úložiště s celokovovým pouzdrem a otočným kloubem, který brání zanesení USB-C konektoru a zároveň jej i chrání před poškozením. Disk mimo to nabízí i USB-A konektor, což usnadňuje jeho připojení ke starším počítačům nebo notebookům a na své vrchní části má otvor, který ho umožňuje zavěsit na klíče, klíčenku či přidělat k peněžence.

SanDisk Ultra Dual Drive Luxe USB Type-C se bude nabízet v kapacitách 32 GB, 64 GB, 128 GB, 256 GB, 512 GB a 1 TB. Sekvenční čtení u všech paměťových variant dosahuje hodnoty 150 MB/s.

Western Digital ukázal externí SSD s kapacitou 8 TB a rozhraním SuperSpeed USB 20 Gbps
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama