asus-rog-swift-360hz-je-prvni-monitor-s-obnovovaci-frekvenci-360-hz-a-podporou-g-sync-na-svete
Novinka Asus ROG Swift 360Hz je první monitor s obnovovací frekvencí 360 Hz a podporou G-Sync na světě

Asus ROG Swift 360Hz je první monitor s obnovovací frekvencí 360 Hz a podporou G-Sync na světě

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 1. 2020 13:00

Ve světě soutěžního hraní mohou o úspěchu rozhodovat pouhé milisekundy. Společnosti Nvidia a Asus proto oznámily nový monitor s podporou G-SYNC a 360Hz obnovovací frekvencí. Jde o doposud nejrychlejší obrazovku pro esport a soutěžní hraní.

Reklama

Společnosti Nvidia a Asus předvedou na letošním veletrhu CES (Consumer Electronics Show) konaném v Las Vegas tento týden první 360Hz G-SYNC monitor na světě s označením ROG Swift 360. Samotný monitor má úhlopříčku 24,5 palců a maximální rozlišení Full HD, což nejsou vůlbec zajímavé specifikace. Je tak vidět, že společnost Asus vše podřídila maximální obnovovací frekvenci.

Kvalitu panelu ROG Swift 360 si společnost Nvidia údajně ověřila v celkem 300 testech kvality, než monitoru udělila potřebnou certifikaci a zároveň slibuje hraní bez rušivého tearingu, záškubů, problikávání nebo artefaktů v obraze díky technologii G-SYNC VRR. Bez zajímavosti není ani informace, že snímky na novém panelu jsou zobrazovány jednou za 2,8 milisekundy, tedy až šestkrát častěji než na běžných herních monitorech nebo televizích.

V souvislosti s představením nového monitoru se Nvidia podělila také o zajímavé statistiky pojednávající o rychlé expanzi: více než 60 % majitelů GeForce po celém světě se věnuje soutěžnímu hraní každý měsíc, součet odměn na turnajích v roce 2019 dosáhl 211 milionů amerických dolarů, což je 29% nárůst oproti roku předešlému a také sledovanost těchto turnajů zaznamenala strmý nárůst – přes 450 milionů diváků sledovalo během loňska soutěžní turnaje živě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama