huawei-mate-30-pro-ovladl-zebricek-fotomobilu
Novinka Huawei Mate 30 Pro ovládl žebříček fotomobilů

Huawei Mate 30 Pro ovládl žebříček fotomobilů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 12. 2019 12:00

Nejlepším fotomobilem je Huawei Mate 30 Pro ve variantě s podporou sítí 5G. Vyplývá to z aktualizovaného žebříčku uznávaného webu DxOMark. O dva body v celkovém hodnocení překonal svou standardní verzi a Xiaomi Mi CC9 Pro (Mi Note 10).

Reklama

Pořadí na čele žebříčku fotomobilů organizace DxO Mark se v poslední době mění docela často. Na absolutním čele se často přetahují Samsung  a Huawei, a nedávno se k nim přidalo i Xiaomi. Nyní přichází další změna: testem totiž prošel nový Huawei Mate 30 Pro 5G. Do čela žebříčku se vyšvihl se skóre 123 bodů, což je o dva body více, než dosáhly modely Mate 30 Pro a Xiaomi Mi CC9 Pro.

5G varianta Mate 30 Pro vylepšila výsledek standardní verze takřka ve všech oblastech: redaktoři si všimli zlepšení během přibližování obrazu (zoomování), v portrétním režimu (lepší bokeh) a o chlup lepší je i noční režim a záznam videa.

Testování serveru DxOMark znovu ukazuje, že v případě Mate 30 Pro zákazníci v Evropě opravdu přicházejí o špičkový smartphone s nejlepším fotoaparátem na trhu. Pokud ale firma bude nadále na černé listině americké administrativy, nic se na tom bohužel nezmění.

Huawei Mate 30 Pro ovládl žebříček fotomobilů
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama