v-budoucnu-budou-dominovat-sirokouhle-lcd
Novinka V budoucnu budou dominovat širokoúhlé LCD

V budoucnu budou dominovat širokoúhlé LCD

Novák Radek

Novák Radek

8. 12. 2005 00:00 19

Již dříve jsme informovali o stále rostoucí oblibě širokoúhlých LCD monitorů. Ty se pozvolna stávají standardem a podle informací společnosti Acer, již ke konci tohoto roku bude jejich podíl v oblasti devatenácti palcových LCD panelů činit 60%.

Reklama

Podle dalších taiwanských výrobců LCD se dodávky devatenácti palcových širokoúhlých panelů v posledním čtvrtletí dokonce ztrojnásobí. Devatenácti palcové LCD v současnosti spadají do mainstreamu a už kvůli lepší ergonomii se stávají více prodávanými než jejich o dva palce menší kolegové.

V budoucnu budou dominovat širokoúhlé LCD
i Zdroj: PCTuning.cz

Obliba širokoúhlých panelů obecně je zapříčiněna jejich pro lidské oči přirozenějším poměrem stran a také pro lepší využití v práci, kde širší rozměry uvítají jak ti, co se rádi dívají na filmy, hráči her (ačkoli mnoho her má s širokoúhlými LCD problémy) tak například i programátoři, kteří ocení velké množství místa na rozličné postranní panely.

Dosavaď masovému rozšíření širokoúhlých LCD bránila jejich cena a možná i menší podpora na straně softwaru. Ta se však již zlepšuje a i s cenou se blýská na lepší časy až se přejde ze stávající výroby za použití substrátu páté generace na generaci šestou a sedmou.

Přesun k širokoúhlým LCD však není jediný trend, kterého se v budoucnu dočkáme. Tím nejmarkantnějším bude také přesun k výrobě LCD panelů s většími úhlopříčkami – a to v rozmezí 20-24 palců s tím, že například společnost BenQ plánuje uvedení svého 26-palcového širokoúhlého panelu.

Zdroj: DigiTimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama