playstationu-2-se-prodalo-100-milionu-kusu
Novinka Playstationu 2 se prodalo 100 miliónů kusů

Playstationu 2 se prodalo 100 miliónů kusů

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

3. 12. 2005 00:00 20

Je tomu právě 5 let a 9 měsíců, kdy byl na japonský trh uveden Playstation 2, herní konzole od Sony. Tento týden překročil počet prodaných "PS dvojek" magickou hranici sta miliónů kusů.

Reklama

Zarytí PCčkáři musí uznat, že i ta nejnadupanější herní děla, co kdo měl počátkem roku 2000, jsou dnes již beznadějné dýchavičné plečky. Herní konzole mají životnost o něco delší - to je případ Playstationu 2, který se stále ještě prodává a nějakou dobu se ještě prodávat bude. Playstation 2 si již zakoupilo 100 milionů hráčů po celém světě. Této hranice dosáhla konzole rekordně rychle - prvnímu Playstationu to trvalo bezmála 10 let.

Pro PS2 bylo již vydáno přes 6000 herních titulů; připočteme-li hry pro PSOne, se kterým je Playstation 2 zpětně kompatibilní, dostaneme se na počet více než 14 tisíc her. Hitem letošních Vánoc bude bezesporu Xbox 360 od Microsoftu, ale pokud se zamyslíme nad počtem dostupných her, starší, ale levný Playstation 2 by také nemusel být zrovna špatnou volbou. Když má PS2 už 100 milionů lidí na světě, proč ne i Vy? Náhoda to tentokrát načasovala opravdu bezchybně.

Války konzolí ještě zdaleka nekončí. Na jaře příštího roku se dočkáme pokrokového Playstationu 3 a "revolučního" Nintenda Revolution. Jak si tito rivalové povedou na zrádném bitevním poli, je ve hvězdách. Jak už nás historie párkrát přesvědčila, nic nemusí být tak, jak se to zprvu zdá být...

Zdroj: UK.PlayStation.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama