hudebni-sluzba-spotify-prekonala-ocekavani-hospodarskymi-vysledky
Novinka Hudební služba Spotify překonala očekávání hospodářskými výsledky

Hudební služba Spotify překonala očekávání hospodářskými výsledky

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 10. 2019 13:30 1

Největší světová služba pro streamování hudby Spotify si ve třetím čtvrtletí vedla lépe, než se očekávalo. Firma výrazně navýšila zisk, tržby i počet platících uživatelů.

Reklama

Spotify získala v období od července do září pět milionů nových předplatitelů. Společnost tak překonala odhady analytiků, kteří předpovídali jen čtyři miliony nových předplatitelů. Celkový počet uživatelů včetně těch, kteří využívají bezplatné služby, tak dosáhl 248 milionů. K výbornému výsledku přispěl zejména popularita služby v Latinské Americe a jihovýchodní Asii.

Čistý zisk společnosti se ve třetím čtvrtletí zvýšil na 241 milionů eur ze 43 milionů eur před rokem. Tržby stouply o 28 procent na 1,73 miliardy eur a mírně překonaly odhady na úrovni 1,72 miliardy eur. Provozní zisk dosáhl 54 milionů eur.

Společnost Spotify zahájila činnost v roce 2008. Kromě placené prémiové služby nabízí i bezplatnou službu podporovanou reklamou. Běžný měsíční poplatek za Spotify Premium činí 5,99 eur (zhruba 160 Kč). V rámci různých akcí se ke Premium členství můžete dostat už za 0,99 eur (zhruba 25 korun).

Hudební služba Spotify překonala očekávání hospodářskými výsledky
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama