ctvrtletni-zisk-samsungu-klesl-o-polovinu
Novinka Čtvrtletní zisk Samsungu klesl o polovinu

Čtvrtletní zisk Samsungu klesl o polovinu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 10. 2019 15:00

Samsung očekává ve třetím čtvrtletí pokles provozního zisku o 56 procent na 7,7 bilionu wonů, přesto odhad příjmů překonal očekávání analytiků. Jihokorejský gigant se nadále potýká se slabou poptávkou po svých paměťových čipech, jeho výsledky nicméně podpořil silný prodej chytrých telefonů Galaxy Note 10 i výroba displejů pro nové iPhony 11.

Reklama

Dle analytiků ze společnosti Cape Investment & Securities jihokorejský koncern v uplynulém čtvrtletí těžil i ze sankcí USA proti konkurenční společnosti Huawei Technologies, které účinně brání americkým firmám dodávat čínské společnosti komponenty.

„Samsung se pravděpodobně bude těšit ze své popularity na evropském trhu se smartphony, dokud potrvají restrikce vůči Huawei. Mohl by dokonce přilákat zpět evropské zákazníky, kteří přešli k Huaweii,“ uvedl jeden z analytiků Cape Investment & Securities.

Přestože Samsung při prodeji smartphonů těžil z problémů společnosti Huawei, jeho pozice největšího výrobce polovodičů na světě z hlediska tržeb ho také vystavuje důsledkům sankcí proti čínskému rivalovi. Huawei je totiž hlavním kupcem paměťových čipů Samsungu.

Čtvrtletní zisk Samsungu klesl o polovinu
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama