tydenni-prehled-recenzi-a-megatestu
Novinka Týdenní přehled recenzí a megatestů

Týdenní přehled recenzí a megatestů

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

26. 11. 2005 00:00 4

Víkend představuje zasloužený odpočinek po propracovaném týdnu. Pravidelný přísun tiskových zpráv je na tuto dobu pozastaven, a proto jsem připravil přehled toho nejzajímavějšího, co se za posledních sedm dní stalo.

Reklama

 Stavíte si nový počítač? Nebo jen provádíte pravidelný upgrade grafické karty? Server digit-life provedl test 39 karet pro rozhraní PCI-E. Obsahuje i jednoduchý popis každé z karet. Samozřejmě nechybí zástupci ATI, ani nVidie.

Kupovat si software s drahými licencemi je koníček jen pár vyvolených. Naštěstí existují alternativy, které stojí velmi příjemnou cenu - nic. Před nedávnem vyšel freewarový balík kancelářských aplikací od Software602. Zde si můžete přečíst podrobný návod k tomuto softwaru.

Myslíte si snad, že "stará" série karet kanadské firmy ATI patří do starého železa? Ani omylem! Tomshardware se podíval na zoubek třem grafickým kartám: ATI Radeon X800 XL, Connect 3D Radeon X800 GTO a PowerColor Radeon X800 GT. Dočkáte se i výsledků v přetaktovaném stavu.

Neorientujete se v kabelech, které jsou uvnitř počítače? Slotům jste donedávna říkali zdířky apod.? Tomshardware nabízí všem tápajícím pomocnou ruku a i díky rozsáhle fotodokumentáži udělá z každého profesionála.

Ať chcete nebo ne, nextgen konzole si pomalu uždibují podíl na trhu od nebohých PC. Zatím tedy jen v podobě Xboxu 360. Server Twitchguru se zabýval podrobněji nad dítkem Microsoftu ve dvou částích. Tu první naleznete zde, a druhou si můžete pročíst zde.

Server pcstats se zabýval testováním grafické karty od firmy Asus EN7800GT ve velmi podrobném testu. Recenzenta obzvláště zajímaly rozdíly v použití jedné karty vs. SLI. Testovalo se v teoretických i herních benchmarcích.

Asus v tichosti začal atakovat další trh. Tentokrát si vzal na mušku trh s TFT monitory. Tisková zpráva se nalézá zde.

Při vyslovení jména společnosti nVidia se Vám dostává krev do varu? V poslední době jste neměli na růžích ustláno. Jejich chipsety do základních desek byly prakticky jedinou variantou. Společnost VIA přichází s novým chipsetem a server techreport přináší rozsáhlé testy nového zázraku VII.

Velikostí operační paměti se dá "pohřbít" výkon celkem slušně postaveného počítače. Corsair vydal 2GB kit svých pamětí a na serveru pcmoddingmy ho řádně otestovali. Utkal se v testech proti svým kolegům od Corsairu, ale i od OCZ.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama