nejnovejsi-ovladace-pro-karty-geforce-snizuji-vykon-ve-hrach
Novinka Nejnovější ovladače pro karty GeForce snižují výkon ve hrách

Nejnovější ovladače pro karty GeForce snižují výkon ve hrách

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 8. 2019 13:00 15

Majitelé grafických karet GeForce hlásí po instalaci nejnovější verze softwarových ovladačů významný pokles výkonu ve hře CSGO (Counter-Strike: Global Offensive). Problémy má způsobovat driver s označením GeForce 436.02 WHQL. Informoval o tom server Windowslatest.

Reklama

Je obecným pravidlem, že výrobce nejnovější verzí ovladačů pro své grafické karty mnohdy opravuje různé chyby a často také přináší optimalizace pro stávající i nové herní tituly. S redukcí výkonu tak nepočítá nikdo – ani vývojáři, ani uživatelé. Že s ovladačem GeForce 436.02 není něco v pořádku, dokazují příspěvky na komunitním fóru Reddit i na fórech samotné společnosti Nvidia.  

Největší stížnosti přicházejí od hráčů CSGO (Counter-Strike: Global Offensive). Jeden z nich např. uvedl, že s předchozí verzí 431.60 hra běžela stabilně na úrovni 330 fps. Po instalaci GeForce 436.02 ale snímkovací frekvence často klesá na úroveň 270 fps, a to při hraní na stejném serveru při stejných podmínkách (na serverech s nízkou latencí dokonce jen na 230 fps). Na časté poklesy snímkovací frekvence v oblíbené online hře upozorňují i další uživatelé, zejména pak ti s monitory s obnovovací frekvencí 144//240 Hz. Problém se však netýká jen CSGO, ale i dalších známých titulů. Tento příspěvek totiž jmenuje i Fortnite, Witcher 3 nebo GTA 5.

Pociťujete po instalaci ovladačů GeForce 436.02 WHQL propady snímkovací frekvence v některých hrách? Dejte nám vědět v komentářích, o jaké tituly se jedna.

Nejnovější ovladače pro karty GeForce snižují výkon ve hrách
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama