huawei-vyda-jeste-letos-prvni-telefon-s-harmony-os-rada-mate-30-zatim-neziskala-certifikace-pro-android
Novinka Huawei vydá ještě letos první telefon s Harmony OS. Řada Mate 30 zatím nezískala certifikace pro Android

Huawei vydá ještě letos první telefon s Harmony OS. Řada Mate 30 zatím nezískala certifikace pro Android

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 8. 2019 15:45

Závěr týdne patřil Huawei, o tom není pochyb. Firma představila uživatelské prostředí EMUI 10 i zbrusu nový multiplatformní systém Harmony OS, což je zamýšlená náhrada za Android pro případ, kdyby se obchodní spor mezi USA a Čínou ještě více vyhrotil. Přestože zástupci výrobce na keynote tvrdili, že do mobilů Harmony OS zatím nemíří, není to tak docela pravda.

Reklama

Dle provozovatele ostře sledovaného twitterového účtu @RODENT950 se totiž ještě letos dočkáme uvedení prvního telefonu s novým systémem – mělo by se jednat o čínskou verzi modelu Mate 30 Lite. Dodejme, že Huawei nové smartphony představí už ve druhé polovině září. A mimochodem, šéf huaweie Richard Yu v pátek potvrdil, že série Mate 30 zatím nedostala potřebné certifikace a tudíž nemůže využívat služeb Google včetně třeba aplikačního obchodu Play.

Huawei je největším světovým výrobcem telekomunikačních zařízení a druhým největším výrobcem chytrých telefonů. Spojené státy podezírají výrobce ze spolupráce s čínskou rozvědkou, firma to ale od samého začátku popírá. Donald Trump v polovině května zařadil Huawei na černou listinu, což znamená, že americké podniky potřebují zvláštní povolení, aby jí mohly dodávat své produkty.

O tom, jestli dojde vymazání Huawei z černé listiny, rozhodnou obchodní rozhovory mezi Spojenými státy a Čínou. Situace se mění každým dnem. Potvrzuje to i situace z pátku, kdy Google do programu Android Enterprise nečekaně navrátil některé telefony Huawei/Honor.

 

Huawei vydá ještě letos první telefon s Harmony OS. Řada Mate 30 zatím nezískala certifikace pro Android
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama