hrac-si-zakoupil-virtualni-vesmirnou-stanici-za-2-5-milionu
Novinka Hráč si zakoupil virtuální vesmírnou stanici za 2,5 milionu

Hráč si zakoupil virtuální vesmírnou stanici za 2,5 milionu

Novák Radek

Novák Radek

11. 11. 2005 00:00 2

Patrně o největší transakci v rámci virtuálního světa se postaral Jon Jacobs, režisér nezávislých filmů z Miami, USA, který si pořídil virtuální vesmírnou stanici za $100.000 (2,5 milionu Kč). Stalo se tak v rámci masivní online RPG hře Project Entropia.

Reklama

Project Entropia je zajímavá MMORPG (Massively Multiplayer Online Roleplaying Game), která už od svých začátků má v sobě zakomponovaný ekonomický systém a i vnitřní měnu, která je ale napojena na tu reálnou. Za jeden americký dolar získáte deset herních dolarů – PED (Project Entropia Dolar), které pak můžete dále používat na nákup pozemků a dalších věcí.

Hráč si zakoupil virtuální vesmírnou stanici za 2,5 milionu
i Zdroj: PCTuning.cz

Hra je k dispozici ke stažení a hraní zdarma, jediný zdroj příjmů pro vývojáře je poplatek za převedení reálných peněz na virtuální. V současnosti hru hraje přes 300.000 lidí, kteří v ní dohromady vlastní majetek za $150.000.000 (3,75 mld Kč).

Hráč si zakoupil virtuální vesmírnou stanici za 2,5 milionu
i Zdroj: PCTuning.cz

Jon Jacobs si na skoro třetinu pořízené vesmírné stanice vydělal přímo ve hře, a plánuje, že se mu investice vrátí skrze různé poplatky a vstupné do klubu, který plánuje na své vesmírné stanici zřídit a ve které hodlá hostovat i Djs z reálného světa.

Myslím, že toto nebyla poslední takto vysoká suma, za kterou se ve hře kdy virtuální transfer provedl a s tím, jak počet lidí zapojených do projektu poroste, zvýší se i sumy, které virtuální obchody ponesou.

Zdroj: Project Entropia, ArsTechnica

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama