inkbook-prime-hd-je-ctecka-e-knih-s-androidem-a-kvalitnim-displejem
Novinka inkBOOK Prime HD je čtečka e-knih s Androidem a kvalitním displejem

inkBOOK Prime HD je čtečka e-knih s Androidem a kvalitním displejem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 4. 2019 16:30 1

Na českém trhu se představuje čtečka inkBOOK Prime HD s šestipalcovým dotykovým displejem Flat Glass s technologií E Ink Carta, který by měl zaručit špičkovou kvalitu zobrazení. Novinka využívá také otevřený operační systém Android a je plně lokalizovaná pro české prostředí.

Reklama

inkBOOK Prime HD má ergonomický design, kompaktní rozměry (159 × 114× 9 mm) a poměrně nízkou hmotnost (165 gramů). Dle výrobce nabízí intuitivní ovládání, včetně úpravy jasu displeje a teploty podsvícení. Jednoduše lze možné měnit velikost písma, styly nebo orientaci displeje. S textem lze dále pracovat, vkládat poznámky, kopírovat jej, vkládat záložky. Programovatelná boční tlačítka umožňují individuální nastavení funkcí. Čtečka nabízí WiFi připojení k internetu a připojuje a nabíjí se pomocí rozhraní microUSB.

inkBOOK Prime HD používá displej Flat Glass s technologií E Ink Carta s rozlišením 1024 × 768 pixelů (300 ppi), který má zajistit ideální čitelnost textu i na přímém slunci ale současně zbytečně neoslňovat za tmy. O dostatečný výkon čtečky se stará čtyřjádrový procesor s taktem 1,6 GHz. O jaký typ jde, výrobce však již neuvedl. Vestavěná paměť má kapacitu 8 GB a je možné ji navýšit paměťovými kartami. Co se týče výdrže, tak baterie dostala kapacitu 2 000 mAh a při optimálním využívání Wi-Fi a jasu displeje by měla nabídnout až tři týdny používání.

inkBOOK Prime HD umožňuje samozřejmě měnit funkce tlačítek, zvolit si svůj oblíbený typ písma, zvětšovat okraje stránek, velikost písma, nastavit jas displeje a mnoho dalšího. Podporovány jsou formáty EPUB a PDF (reflow) s Adobe DRM (ADEPT), MOBI (bez DRM), TXT, FB2, HTML, RTF a CHM)

Cena a dostupnost:

inkBOOK Prime HD je k dostání za doporučenou cenu 3 689 Kč včetně DPH.

inkBOOK Prime HD je čtečka e-knih s Androidem a kvalitním displejem
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama