zisk-vyrobce-pocitacu-dell-se-propadl
Novinka Zisk výrobce počítačů Dell se propadl

Zisk výrobce počítačů Dell se propadl

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 3. 2019 12:30 1

Společnost Dell vykázala finanční výsledky za fiskálním 4. čtvrtletí, které však zakončila čistou ztrátu. Tržby podniku však překonaly odhady analytiků.

Reklama

Dell je jedním z největších výrobců počítačů, který se však dlouhodobě potýká sníženou poptávkou po počítačích, protože zákazníci se orientují více na smartphony a tablety. V posledním měřeném kvartálu, který skončil 1. února, čisté příjmy společnosti činily 530 milionů dolarů, což je 30 centů na akcii. Ve stejném období loňského roku to bylo 764 milionů dolarů a 43 centů na akcii.

Provozní náklady pak ve sledovaném období vzrostly o 13,7 % na 6,78 miliardy dolarů . Tržby ve 4. kvartálu dosáhly hodnoty 14,3 miliard dolarů, tedy o 11 procent méně než vloni. To překonalo odhady analytiků, kteří očekávali tržby ve výši 14,1 miliardy dolarů.

Tržby divize Infrastructure Solutions Group, která dodává servery a síťová zařízení, se zvýšily o 10 % na 9,9 miliardy dolarů. A tržby z prodeje počítačů, notebooků a tabletů stouply o 4 % na 10,9 miliardy dolarů.

Dell nyní očekává za celý rok tržby v pásmu 93 až 96 miliard dolarů.

Zisk výrobce počítačů Dell se propadl
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama