fujitsu-bude-vyrabet-cipy-pro-s3
Novinka Fujitsu bude vyrábět čipy pro S3

Fujitsu bude vyrábět čipy pro S3

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

2. 11. 2005 00:00

S3 je jednou ze společností snažících se urvat svůj podíl na grafickém trhu přehlceném produkty ATi a nVidie. Nyní S3 uzavřela s Fujitsu smlouvu na výrobu čipů novou 90nm technologií.

Reklama

S3 se nechala slyšet, že nové grafické akcelerátory z rodiny "Chrome" jsou o 75% výkonnější, než jejich předchůdci. To je prý dáno pokročilým výrobním procesem, který umožňuje o čtvrtinu vyšší takty a o čtvrtinu menší spotřebu, než konvenční 90nm technologie.

Fujitsu bude čipy vyrábět v nové továrně Mie v Japonsku, vybavené pro 90nm postup a 300mm wafery. Toshihiko Ono, víceprezident Fujitsu, prohlásil, že je velmi potěšen zájmem S3 o jejich služby a že se těší na vzájemnou spolupráci v budoucnu.

Doufejme tedy, že S3 s pomocí Fujitsu dodá grafická řešení schopná prosadit se v silné konkurenci. Řada grafických karet S3 DeltaChrome, která se krátce prodávala i v ČR, na tom nebyla nijak špatně s poměrem ceny a výkonu, ale použitelnost hodně srážely ovladače. Pokud S3 zapracuje i na nich, nVidia a ATi budou mít dalšího nezanedbatelného protivníka (a možný cíl útoků v reklamíních materiálech).

Zdroj: Digit-Life, DigiTimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama