mobilni-kancelar-v-nakladacich-od-fordu
Novinka Mobilní kancelář v náklaďácích od Fordu

Mobilní kancelář v náklaďácích od Fordu

Novák Radek

Novák Radek

2. 11. 2005 00:00 1

Společnost Ford připravila pro své drsné muže řídící její obrovské náklaďáky na výstavě SEMA mobilní kancelář – náklaďák vybavený speciálním přenosným počítačem, tiskárnou, GPS a čtečkou platebních karet pro přímé platby.

Reklama

Podobných „show“ jsme na různých světových výstavách svědky denodenně. Jen zřídka se však stává, aby se s něčím takovým opravdu počítalo do sériové výroby, jak se v případě náklaďáku F-250 Super Duty pickup truck má stát.

Mobilní kancelář v náklaďácích od Fordu
i Zdroj: PCTuning.cz

Hardware dodala společnost Stargate, která své speciální auto-počítače montuje do různých SUV včetně například Hummera, o software se již tradičně postarala společnost Microsoft.

Mobilní kancelář v náklaďácích od Fordu
i Zdroj: PCTuning.cz

S takto vybavenými náklaďáky se američtí řidiči budou moci setkat již během příštího roku a umožní jim kromě navigace i bezdrátové připojení k rychlému internetu, vystavit a vytisknout zákazníkovi fakturu a rovnou mu ji i nechat zaplatit – právě pomoci dodávané čtečky karet. Zabudovaný počítač si řidič navíc může lehce vyjmout a vzít s sebou – ovládání je přes dotykovou obrazovku, takže ani klávesnice není pro základní úkony potřebná – nicméně i tu je možno si objednat.

Takto vybavený náklaďák umožní býti mnohdy svérázným řidičům ještě nezávislejšími a veškeré své papírování si odbýt v autě, bez nutnosti ho kdykoli opustit či mít nějakou další pomocnou, „papírovou“ sílu.

Zdroj: Anandtech, Ford

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama