apple-odmenil-chlapce-ktery-nasel-chybu-v-aplikaci-facetime
Apple Novinka Apple odměnil chlapce, který našel chybu v aplikaci FaceTime

Apple odměnil chlapce, který našel chybu v aplikaci FaceTime

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 2. 2019 14:00 3

Čtrnáctiletý mladík Grant Thompson, který objevil kritickou chybu v aplikaci pro bezplatné volání FaceTime, si přišel na pořádný balík peněz. Společnost Apple mu totiž za informaci, ve které softwarovou trhlinu detailně popsal, vyplatila blíže nespecifikovanou finanční částku. Výrobce iPhonů za nalezení zranitelností tradičně nabízí částky mezi 25 až 200 tisíci dolary. Kolik přesně chlapec od podniku dostal, však není jasné. Firma to odmítla komentovat a on sám médiím nic také neprozradil.

Reklama

Odměny jsou u Applu odstupňované podle závažnosti a podle toho, jakého operačního systému se týkají. A protože bug ve FaceTime patřil k těm nejnebezpečnějším a týkal se platforme iOS i macOS, dá se předpokládat, že vyplacená částka se blížila sumě 200 tisíc dolarů.

Paradoxní je, že zaměstnanci Applu se zpočátku se chlapcem o chybě nechtěli vůbec bavit. On sám jim bug nahlásil už 19. ledna, ale teprve až poté, co se o chybě začalo informovat v médiích, začal výrobce pracovat na nápravě. Do té doby samotnou trhlinu nikdo neřešil.

Apple odměnil chlapce, který našel chybu v aplikaci FaceTime
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama