eset-ethical-hacking-academy-bude-hledat-adepty-na-eticke-hackery
Novinka ESET Ethical Hacking Academy bude hledat adepty na etické hackery

ESET Ethical Hacking Academy bude hledat adepty na etické hackery

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 2. 2019 09:30

Chtěli byste si vyzkoušet práci etického hackera nebo bezpečnostního testera? Společnost ESET připravuje pro zájemce o tuto oblast sérii školení zaměřenou na získání teoretických a praktických dovedností pro výkon penetračního testování nazvanou ESET Ethical Hacking Academy. Nejlepší absolventi získají možnost stát se členy ESET Ethical Hacking týmu a pomáhat odhalovat slabá místa digitálního světa.

Reklama

„Praktickým aspektům bezpečnosti, jako je testování nebo bezpečný vývoj, je na školách věnována minimální pozornost. Přitom různé legislativní i nelegislativní požadavky si testování bezpečnosti vyžadují. ESET pociťuje nedostatek odborníků, jak u sebe, pro realizaci samotných testů a vývoje, tak na straně zákazníků, kteří potřebují vytvářet zadání a podmínky pro provedení testů,“ vysvětluje vedoucí pražského detekčního a analytického týmu společnosti ESET.

ESET Ethical Hacking Academy je odborné školení zaměřené na získání teoretických a praktických dovedností pro výkon penetračního testování. Je určeno především pro studenty 4. a 5. ročníku vysokých škol, ale o účast se mohou ucházet i čerství absolventi vysokých a středních škol.

Bezpečnostní experti ESETu seznámí účastníky sérií přednášek s nejčastějšími nedostatky webových aplikací a představí nástroje pro testování jejich zabezpečení. Půjde zejména o chyby ze seznamu OWASP Top 10, mezi kterými nebudou chybět:

• Přístup k datům pomocí SQL injection a další méně známé injection chyby (OS command injection, XML External Entity - XXE).
• Různé útoky na nedostatky v autentizaci a session managementu (PHP type juggling, Cross Site Request Forgery - CSRF, Session Fixation).
• Útoky na uživatele (Cross Site Scripting - XSS, Clickjacking).

Vybraným absolventům nabídne ESET možnost odborné stáže a ti nejlepší budou moci rozšířit řady ESET Ethical Hacking týmu.

„Z každého z dosavadních dvou ročníků ESET Ethical Hacking Academy jsme získali stážisty, kteří si mohli už během studia ověřit, jestli by jim práce u nás vyhovovala. A řada z nich po dokončení studií naše řady rozšířila,“ popisuje Robert Šuman. Zájemci o účast na letošní ESET Ethical Hacking Academy se mohou hlásit na adrese eha@joineset.cz, více informací naleznou na webu https://join.eset.com/cz/eha.

Zdroj: ESET

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama